Tartalom szűrés
Témák
felnőttfelnőtt
ifjúságiifjúsági
gyermekgyermek
családicsaládi
Eseménynaptár
Február2019 MárciusÁprilis
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Keresés
Pályaválasztás
Házirend
Hírlevél
Közösségi tér
Programok
Programok

Pályaválasztás


Intézményünkben jelenleg többféle szolgáltatás is elérhető az elnyert TÁMOP pályázatnak köszönhetően.

Tanácsadónk: ZOLNAI KATALIN

Minden második pénteken a Zuglói Ifjúsági Centrumban!

Tanácsadások:

  • pályaválasztási
  • továbbtanulási
  • pályaorientációs
  • munkavállalási

A szolgáltatás ingyenes, bejelentkezni a 06-70-673-88-98 -as ZIC információs számon, illetve a tanacsadas.zic@gmail.com címen lehetséges.

 

 

  

ZIC-demnet-sz

 


 

Uniós támogatás a Zuglói Ifjúsági Centrumnak

 

A Cserepes Kft. tagintézménye, a Zuglói Ifjúsági Centrum nemrég hatalmas megtiszteltetésben részesült. Az intézmény ugyanis sikerrel vett részt az Európai Unió TÁMOP Munkaerőpiaci Modellek és E-szolgáltatások a Teleházban című pályázatán.

 

A projekt során 18-29 éves, az iskolarendszerű képzésből kikerült, de munkahellyel még nem rendelkező fiatalok számára nyújtanak képzést és munkatapasztalat-szerzést védett környezetben, valamint ehhez kapcsolódó információszolgáltatást és tanácsadásokat (jogi, továbbtanulással kapcsolatos, pályaorientációs, pályaválasztási és munkaerőpiaci) a közép-magyarországi régió 5 szolgáltató helyén, melyek a következők: Bessenyei György Művelődési Ház és Könyvtár IKSZT (Bugyi), Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület (Dabas), Kozma László Teleház (Cegléd), Művelődési és Sportház és Községi Könyvtár és eMagyarországpont, (Dánszentmiklós), illetve a Cserepesház Zuglói Ifjúsági Centrum.

 

A ZIC tehát a sok pályázó közül egyedüli budapesti intézményként vehet részt a programban. Az Európai Unió összesen 47,3 millió Ft-tal támogatja a pályázat nyerteseit, mely összegből a Zuglói Ifjúsági Centrum közel 10 millió Ft-ot költhet majd el.

 

- A tananyagfejlesztés során az alábbi témakörök kerülnek kidolgozásra és bemutatásra: társadalmi innováció, szolgáltatásszervezés, adományszervezés, kommunikáció és vidékfejlesztés – tette hozzá Borbély Ádám, az önkormányzat ifjúsági tanácsnoka. – Ebből Zuglóban a szolgáltatásszervezés oktatása történik majd.

 

Mint kiderült a pályázatban vállalt dolgokat 2012. márciusa és 2013. augusztusa között kell teljesíteni. A ZIC-ben márciustól kezdődik majd az információ-szolgáltatás és a tanácsadás (ez utóbbi szolgáltatás korábban is létezett, ám ennek összegét a Cserepesház idén már nem tudta finanszírozni, a pályázatnak köszönhetően azonban a támogatás erre is lehetőséget nyújt majd), míg a 30 órás képzés szeptemberben indul.

 

- Olyan 18-29 év közötti zuglói fiatalok jelentkezését várjuk a ZIC-ben, akik egyrészt legalább középiskolai végzettséggel rendelkeznek, másrészt a fent megadott képzési témák érdeklik őket. A résztvevők a fenti modulokon kívül még munkaerőpiaci ismereteket is szerezhetnek, illetve a pályázatírásra is megtanítják őket – tette hozzá az ifjúsági tanácsnok, aki nem titkolta, mennyire örül annak, hogy a zuglói intézmények az utóbbi időben egyre nagyobb számban és egyre sikeresebben vesznek részt az uniós pályázatokon.

 

Riersch Tamás